Cinci sfaturi pentru un somn odihnitor cu Confort Merino

Dacă și ție ți se întâmplă uneori să te simți foarte obosit, să devii neliniștit la cel mai mic stimul negativ, să nu te poți concentra sau să fii ușor iritabil, cel mai probabi este pentru că nu ai dormit bine.

De foarte multe ori, oamenii sunt preocupați de ceea ce mănâncă și de câtă mișcare fac, dar ignoră cu desăvârșire importanța unui somn profund. Însă felul în care gândim și comunicăm, performanța la locul de muncă, răbdarea pe care o avem în relațiile cu cei din jur, chiar și eficiența unei diete – toate acestea depind de cât de mult ne odihnim și de calitatea somnului.

Cinci sfaturi pentru un somn odihnitor cu Confort Merino

Atunci când dormim, organismul nostru:

 • eliberează un hormon de creștere responsabil cu regenerarea musculară.
 • produce mai mult colagen
 • dictează ficatului să înceapă sintetizarea și stocarea proteinelor și substanțelor nutritive (conform dr. Sigrid C. Veasey)
 • scade tensiunea arterială, ca urmare a relaxării întregului organism
 • scade temperatura corpului

Dacă îl privăm de aceste procese atât de importante, este absolut normal ca organismul să se resimtă și, după un timp, să nu mai funcționeze la capacitate maximă.

Așadar, iată cinci sfaturi pentru un somn odihnitor, care să te ajute să te odihnești mai bine noaptea și să ai performanțe mai bune ziua.

1. Scade temperatura din dormitor la 19 grade

Temperatura optimă pentru a adormi mai repede și a dormi mai bine este în 16 grade și 19 grade.

Specialiștii spun că de regulă corpurile noastre experimentează o ușoară scădere a temperaturii seara, iar o cameră mai răcoroasă ne ajută să dormim mai profund, să nu ne mai trezim peste noapte și să fim mai odihniți.

2. Folosește o pilotă din lână

Lâna oferă căldură și confort, crează un mediu hipoalergenic și antibacterian, iar în plus are efect terapeutic, susținând relaxarea ritmului cardiac in timpul somnului.

Nu este doar călduroasă, ci are capacitate de termoreglare, deci dacă te vei înveli cu o plapumă din lână, nu îți va fi nici frig, nici cald.

Cinci sfaturi pentru un somn odihnitor cu Confort Merino

3. Redu sursele de lumină pe timpul nopții

Chiar dacă nu te deranjează conștient prezența unei lămpi de veghe sau lumina de afară, este posibil să îți inducă un somn mai agitat și deci, mai puțin odihnitor.

Încearcă pentru câteva nopți să stingi orice sursă de lumina înainte de culcare, să tragi draperia la fereastră și fii atent dacă aceste schimbări te-au ajutat să dormi mai bine.

4. Fără telefon înainte de culcare

Specialiștii susțin că lumina telefonului și a device-urilor în general păcălește organismul să secrete mai puțină melatonină – hormonul somnului – și astfel adormim mai greu.

Și verificatul telefonului în timpul nopții, dacă ne-am trezit cu sau fără motiv, are același efect.

5. Fă-ți o rutină de somn

Cel mai simplu mod de a face un copil să adoarmă la o ora rezonabilă și fără să protesteze vehement înainte, este să îi faci un program și o rutină de somn.

Spre exemplu, după baie urmează un ceai călduț, o poveste, apoi ne culcăm.

Făcând aceleași lucruri, în aceeași ordine, în mod consecvent, organismul se obișnuiește să asocieze aceste obiceiuri cu somnul și îl ajută pe copil să adoarmă mai repede.

Însă aceași metodă poate fi aplicată și la adulți, cu atât mai mult dacă au un  stil de viață stresant sau probleme cu insomnia.

Avantajul de a folosi o plapumă din lână Confort Merino

Confort Merino este o afacere de familie care se ocupă cu confecționarea de produse pentru pat (pilote, toppere, perne din lână etc.) . Toate produsele sunt lucrate manual, din lână Merinos de înalta calitate.

Produsele sunt realizate pe plan local, în Piatra Neamț, din materiale 100% naturale, confortabile și durabile.

Cinci sfaturi pentru un somn odihnitor

Iată de ce o plapumă din lână are beneficii asupra somnului:

 • asigură căldura și confortul necesar unui somn sănătos.
 • lână Merinos are rezistență sporită la rupere
 • lâna folosită pentru a crea produsele Confort Merino este sortată manual și curățată printr-un proces amplu și modern, care elimina impuritățile fără să afecteze lanolina din compoziție
 • fibrele de lână au capacitatea de a reacționa la schimbările de temperatură ale corpului
 • lână Confort Merino este sustenabilă: pentru a fi produsă nu se folosește plastic,  iar spălarea ei are loc în centre certificate ecologic
 • o plapumă sau o pilota din lână este o investiție profitabilă pe termen lung
 • Noua colecție Confort Lana aduce pe piață o lână superioară, care are performanțe îmbunătățite și este foarte moale la atingere.

Confort Merino – aliatul de încredere pentru un somn odihnitor

Așadar, data viitoare când mergi la somn, redu sursele de lumină, renunță la telefon, scade temperatura în dormitor și bazează-te pe produsele din lână de calitate Confort Merino să îți ofere un somn sănătos, profund și odihnitor.

Articolul Cinci sfaturi pentru un somn odihnitor cu Confort Merino a fost scris pentru SuperBlog 2022.

Surse foto:

 • Confort Merino

 • Canva Pro

1 thought on “Cinci sfaturi pentru un somn odihnitor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *