Trei moduri prin care tehnologia mă ține departe de burnout
Cei care mă cunosc știu că lucrez destul de mult, chiar am unele perioade foarte aglomerate. Și uneori mă întreabă: “dar cum de mai poți?”.
Adevărul este că atunci când iubești ceea ce faci, e ușor să spui “hai că mai lucrez încă o ora” sau “hai că mai iau încă un proiect”. Și cu toate că am un job frumos, într-un domeniu pe care îl ador, vine și el la pachet cu destul stres, iar uneori, la sfârșitul zilei, mă simt epuizată.
Burnout-ul, numit și epuizare profesională, este o problema reală a generației noastre și nu ar trebui ignorată. De aceea, e nevoie să ne asigurăm că avem parte de suficient somn, că ne odihnim și că ne relaxăm atunci când simțim nevoia.
Lucratul de acasă vine și el cu o presiune în plus și poate fi problematic pentru unele persoane, deoarece nu reușesc să mai facă distincția între viața profesională și cea personală.
Secretul este ca timpul petrecut pentru tine să fie o prioritate, să faci mereu lucruri care îți plac, să nu renunți la hobby-uri, la excursii și plimbări sau la mișcare.
Sunt multe de punctat pe acest subiect, deci haideți să va spun trei moduri prin care tehnologia mă ține departe de burnout:
Muzica și audiobook-urile mă ajută să mă relaxez
Muzică mă însoțește pretutindeni: când muncesc ascult muzică în surdină, când conduc am anumite playlist-uri pe care le ascult și care îmi dau o stare de bine la volan și atunci când ies cu câinele la plimbare am muzica preferată în căști.
Iar seara, înainte de culcare, ascult un audiobook, ce mă ajută să mă deconectez, concentrându-mă la alte povești decât a mea.
Nu aș putea să mă bucur de muzică în fiecare clipă, dacă nu aș avea acces la tehnologie în general și la device-uri inteligente în special.
Deconectare prin gaming
Sunt un om cu multe pasiuni: îmi place să scriu, să citesc, să colorez, să îmi spun părerile pe Instagram, să decorez și multe altele. Unele hobby-uri au fost abandonate, ca să lase loc unora noi.
Însă cel care a rămas constant în ultimii aproape 20 de ani a fost gamingul. Nu am fost niciodată un gamer înrăit, care să renunțe la diverse activități pentru a rămâne în fața calculatorului să mai facă încă un meci sau încă o misiune; o ora sau două de jucat League of Legends, Diablo sau Sims îmi sunt suficiente pentru a mă relaxa și distra.
Și ca toți gamerii, fie ei de ocazie sau dedicați întru totul acestui hobby, am nevoie de câteva accesorii care să facă jocul mai plăcut:
- un PC care să se miște bine (lag-urile sunt un subiect dureros pentru gameri)
- un scaun de gaming confortabil, care să facă toată experiență relaxantă și mai plăcută
- o pereche de căști sau niște boxe de calitate, care să mă ajute să mă transpun mai ușor în lumea virtuală în care joc
- un mouse de gaming, care să se miște “turbo” când îmi dau ultimata sau ajug să mă bat cu boss-ul cel mare din joc
- o tastatură cu design ergonomic, ce îmi oferă o experiență de utilizare prietenoasă și confortabilă
Atunci când e vorba de gaming, toate aceste detalii contează, iar atunci când ceva nu merge bine sau nu se mișcă destul de repede, jocul poate fi distrus.
Echilibru emoțional prin sport și călătorii
Sunt un om al online-ului, care a copilărit cu Mirc, Hi5 și Yahoo Messenger, s-a jucat Counter “în rețea” și a crescut odată cu tehnologia.
Așadar, chiar și atunci când ies la alergat sau când mă duc în vacanță, tehnologia joacă un rol important și îmi face viața mai ușoară.
O boxă portabilă este excelentă la ora de aerobic sau când merg la un grătar cu prietenii, bateriile externe au loc de cinste în bagajul meu, iar un adaptor universal SPACER pentru călătorii poate face diferența dintre o ieșire cu cortul reușită și una… nu prea.
Și vreau să vă mai spun un secret: atunci când ai de gând să faci o plimbare lungă sau chiar să urci pe munte, rucsacul pe care alegi să îl porți în spate este important. El te poate ajuta să fii mai organizat și să transporti mai ușor lucrurile de care ai nevoie, sau îți poate îngreuna mersul, dacă este inconfortabil, e prea greu sau nu are mai multe compartimente ori buzunare.
Poate pare un accesoriu căruia nu i-ai acorda atenție în mod normal, dar este foarte important ca ruscasul să fie încăpător, practic și confortabil, să aibă bretelele căptușite cu burete, să fie impermeabil și să aibă cel puțin un buzunar, pentru a ajunge mai repede la lucrurile de care ai cea mai mare nevoie.
Spacer – echipamente electronice și IT, pentru confortul tău de zi cu zi
Spacer este o companie mereu în pas cu tehnologia, care sub sloganul IT comes home și-a asumat misiunea de a livra nu doar cele mai performante echipamente electronice, ci cu adevărat soluții IT adaptate nevoilor tale, la prețuri excelente, pentru a te putea bucura de inovație, chiar la tine acasă.
Portofoliul Spacer s-a dezvoltat în cei peste 10 ani de activitate, iar în prezent cuprinde periferice PC, scaune pentru gaming, accesorii laptop și smartphone, soluții de stocare, cabluri, dar și produse pentru sport și călătorii, precum ruscacuri de voiaj, suport telefon pentru bicicletă, boxe portabile și altele.
Tehnologia mă ține departe de burnout
Am crescut odată cu tehnologia, îmi este ca un vechi prieten, care îmi sare în ajutor atunci când îmi e greu. Uneori îmi dau seama că evoluează mai repede decât mine, dar mă agăț de ea și îi spun “nu mă lăsa să rămân în urmă, pentru că ai atâtea lucruri uimitoare de oferit și vreau să îmi potrivesc pașii cu ai tăi”.
Iar ea mă așteaptă și mă învață. Datorită ei pot păstra legătura cu rudele și prietenii care sunt la mii de kilometri depărtare, pot găsi soluții la aproape toate dilemele pe care le am (mai puțin la “cum să faci o pisică să nu se mai urce pe masă”, aici nici Google nu a știut ce să îmi spună), îmi este ușor să rămân la curent cu noutățile din domeniul în care lucrez și tot tehnologia mă ajută să mă relaxez, să mă deconetez de la probleme și stres, să îmi încarc bateriile pentru a rămâne creativă și a fi mereu gata de o nouă provocare.
Tehnologia este pretutindeni, în tot ce ne înconjoară. Trebuie doar să îi întinzi mâna, iar ea va veni în viața ta, să ți-o facă mai ușoară.
Articolul “Trei moduri prin care tehnologia mă ține departe de burnout” a fost scris pentru SuperBlog 2022.
Surse foto:
- Spacer
- Arhiva personala
- Canva pro
1 thought on “Trei moduri prin care tehnologia mă ține departe de burnout”