Site boem, caut găzduire web serioasă!

Salutare, eu sunt Ramona și… sunt multe lucruri: femeie, iubitoare de animale, om de marketing, devoratoare de înghețată cu caramel sărat. Dar mai presus de toate, sunt scriitor. Asta știu eu să fac cel mai bine și cu cel mai mult drag: să aștern povești pe o foaie virtuală. Și cum sunt un om al online-ului, îmi place să public  online ceea ce scriu.

Așa a luat naștere ideea unui site care să conțină toate poveștile mele, atât în format ebook, dar și audiobook. Ar fi un site boem, ca o doză de fantezie, necesară într-o lume care uneori este prea dură.

Cred că am adunat deja suficient de multe povești încât încep să nu mai încapă pe blog; parcă ar avea nevoie de un loc al lor, unde lumea să vină să le descopere. Si mai  am încă pe atâtea idei, încât aș putea să mai scriu alte și alte fire narative, povestiri, nuvele, poate chiar romane.

M-am gândit în ultimul timp la ideea acestui site și am decis să optez tot pentru WordPress, deoarece este o platformă pe care o cunosc, pe care mă descurc să lucrez și funcționează corespunzător, deci în primă faza aș avea nevoie de o găzduire WordPress. Atunci când vine vorba de hosting, știu ce îmi doresc: servere care să garanteze o încărcare rapidă a site-ului, performanță și securitate, un plan de tarifare convenabil și un IT-st care să vorbească limba oamenilor.

Este important pentru mine ca de partea cealaltă a chatului să se afle o ființă umană, care îmi poate răspunde la toate întrebările, astfel încât să înțeleg și să mă ajute să rezolv orice problemă ar putea să apară în legătură cu site-ul meu.

De ce voi alege găzduire profesională de la HostPrior

M-am documentat temeinic și am hotărât să aleg un pachet de găzduire HostPrior, deoarece răspunde tuturor nevoilor mele și oferă anumite beneficii care sigur îmi vor fi de folos.

HostPrior dispune de servere ultra-rapide, asigură backup extern zilnic, săptamânal şi anual, are patru planuri diferite de tarifare, adaptate diferitelor tipuri de nevoi ale clienților și oferă suport tehnic non-stop, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

În plus, migrarea site-ului se realizează foarte ușor: este necesar doar să le trimiți datele de autentificare de la fostul furnizor și ei se ocupă de restul.

gazduire web

Ce trebuie să știi atunci când alegi serviciile de hosting

Sunt blogger de peste 10 ani și am colaborat de-a lungul timpului cu mai multe firme care oferă găzduire web, de aceea cred că sunt în măsură să vă ofer câteva sfaturi folositoare.

Iată care sunt cele mai utile beneficii pe care ar trebui să ți le ofere o găzduire web:

 • performanță chiar și pentru site-urile web cu utilizare intensivă a resurselor
 • un timp cât mai bun de răspuns al serverului
 • siguranța hostingului și devierea atacurilor DDoS
 • resurse pentru update, când vei avea nevoie de ele
 • echipamente moderne, preferabil de ultimă generație
 • back-up extern cât mai des

 

În cazul în care vrei să lansezi un blog și nu știi ce pachet de găzduire să alegi, află că de obicei, pentru un blog la început de drum, este suficient pachetul cel mai ieftin, care oferă chestiile de bază.

gazduire web HostPrior

Ce ar trebui să includă un pachet de găzduire web:

 • IP Dedicat
 • Certificat SSL
 • cPanel
 • Backup Extern
 • Anti-Spam & Anti-Malware
 • Anti-Virus, Anti-DDoS
 • File Transfer Protocol (FTP)
 • Post Office Protocol (POP3)
 • Internet Message Access Protocol (IMAP)

 

găzduire web pentru blog

Documentarea în vederea alegerii unui hosting pentru blog poate fi un proces dificil sau copleșitor, dar cred că din momentul în care îți dai seama de ce ai nevoie, informațiile se cern și îți va fi ușor să iei o decizie.

Automatizarea este bună… până într-un punct

Cred că ideea de automatizare este bună, dar ar trebui aplicată punctual, acolo unde este nevoie de ea.

Desigur, este minunat că prin simpla instalare a unui plugin poți vedea câte vizite ai avut pe site într-o perioadă anume. Sunt multe procese de acest gen care au fost automatizate, spre exemplu eu am folosit exclusiv plugin-uri și AI pentru a configura abonarea la newsletter. La fel și pentru trimitere: eu doar scriu mesajul, iar mai departe este un proces automatizat.

Totuși, nu poți automatiza (sau nu încă) interacțiunea umană. Desigur, asta nu i-a oprit pe mulți să încerce, dar adevărul este că atunci când ai o problemă și ai nevoie de ajutor pentru a o rezolva, este de-a dreptul frustrant să dai de un AI care nu poate înțelege pe deplin nici problema, nici cât este ea de urgentă sau cât pierzi tu (timp, nervi, clienți) în timp ce aștepți să se rezolve.

De aceea, atunci când e vorba de lucruri care contează – spre exemplu găzduirea web – vreau să știu că este cineva acolo, o persoană reală, empatică și pregătită să mă ajute în mod real.

Acest aspect a cântărit mult în decizia mea și mă bucur că am ales HostPrior,  care oferă suport dedicat, cu asistență umană.

Astfel,  pot fi sigură că la orice oră din zi sau din noapte am nevoie de ajutor pentru site-ul meu, un specialist în carne și oase este acolo pentru a-mi oferi suport tehnic de calitate.

Articolul “Site boem, caut găzduire web serioasă!” a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023.

Surse foto:

 • HostPrior
 • Canva Pro

1 thought on “Site boem, caut găzduire web serioasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *