Curățenie și igienă pentru un start bun în viață
“Deschid cu teamă uşa cămării de-altădată
Cu cheia ruginie a raiului oprit.”
Aceste versuri îmi vin în minte, atunci când întind mâna pentru a deschide ușa clinicii. Pășesc cu teamă și cu convingerea că viața mea se va schimba, iar eu, cea care intră acum, nu va mai fi aceeași cu “eu” cea care va ieși peste câteva zile.
La intrare se află un covoraș antibacterian pe care trebuie să calc pentru a evita aducerea microbilor în clinică. Poate că nu pare ceva ieșit din comun, dar pentru mine orice detaliu legat de igienă înseamnă mult, iar gândurile mi se îndreaptă spre copilărie atunci când lipsa produselor de igienă și dezinfectare dintr-un spital din provincie m-a pus în fața unei bătălii cu o infecție îngrozitoare. Mă cutremur, iar vocea doamnei de la recepție mă aduce în prezent.
– Bună ziua! Bine ați venit! Numele dumneavoastră și un act de identitate, vă rog!
– Ana Bratu, răspund în timp ce scot buletinul și i-l doamnei. Aștept înregistrarea datelor și mă uit în jur, impresionată de aerul de eleganță din clinică; nimic ostentativ, nimic sofisticat, dar totul – de la mobilă la halatele personalului – pare desprins din poveștile despre curățenie pe care le-am citit în așteptarea copilului pentru a pregăti casa pentru venirea lui.
O asistentă într-un halat de un alb impecabil ne îndrumă pe culoarul din dreapta.
– Vă rog să mă urmați în cabinetul domnului doctor. Dacă domnul Bratu dorește să vă însoțească, trebuie să își pună halatul de unică folosință și botoșii. Veți găsi pe pat o pijama de unică folosință pe care trebuie să o îmbrăcați, iar în cel mai scurt timp domnul doctor va veni să va consulte.
Pășesc spre cabinet, de parcă aș păși în viața altcuiva. Caut privirea lui Andrei, dar pare pierdut, plecat departe, probabil în altă viață și el.
Cabinetul este drăguț și foarte curat, păstrând aceeași notă de simplitate precum recepția. Simt un iz subtil de dezinfectant, semn că totul a fost curățat corespunzător, înainte să ajung eu. Patul este acoperit cu un cearceaf de unică folosință, iar pe margine este pijamaua mea, într-un ambalaj nedesfăcut, semn că este doar a mea.
– Haideți, tati, luați loc aici, spune asistenta, indicând un scaun de lângă pat, apoi iese din cabinet.
– Domnul tati, mă ajuți să îmbrac pijamaua? îl întreb.
El râde nervos, sau poate doar pierdut, și vine să mă ajute.
Câteva momente mai târziu, apare și medicul, se prezintă și începe consultația.
– Am o veste bună, spune el zâmbind.
Are genul acela de zâmbet cald, care te asigură că este acolo pentru tine și că totul va fi bine.
– Veți fi mamă!
– Asta cam știam, de nouă luni încoace, îi răspund, zâmbind și eu.
– Veți fi mamă…
Se uită la ceasul de la mâna stângă.
– Cu puțin noroc, chiar astăzi. Băiețelul dumneavoastră este sănătos, complet dezvoltat și pregătit să vină pe lume.

Încerc să respir adânc, dar mă simt de parcă cineva mi-a așezat o greutate pe piept. Și cu toate că este cea mai emoționantă zi din viața mea, mă uit în jur și mă cuprinde o liniște stranie, pentru că știu că am ales bine. Andrei este cel puțin la fel de emoționat și de panicat ca mine, dar îmi va fi alături. Nu va leșina în sala de nașteri și nu va da înapoi de la orice acțiune de îngrijire a copilului său. Va fi genul de tată implicat, care schimbă scutece și fredonează melodii în timp ce își leagănă pruncul în miez de noapte pentru ca eu să mă pot odihni puțin.
Domnul doctor Petrescu nu este doar un profesionist, ci și un om empatic și blând, care îmi inspiră încredere și îmi dă curaj, exact așa cum mi-am dorit să fie medicul care mă va ajuta să aduc pe lume copilul nostru.
Clinica pe care am ales-o are dotări moderne, un personal pregătit și amabil și, cel mai important, este curată.
Nu pot schimba lumea, astfel încât să fie un loc mai bun pentru copilul meu, dar pot să aleg ca locul cu care intră în contact pentru prima dată să fie corect igienizat și dotat cu consumabile medicale de înaltă calitate. Îmi doresc ca puiul să nu știe ce înseamnă durerea sau boala. Sunt conștientă că nu îl pot feri de acestea pentru tot restul vieții lui, dar atâta timp cât îmi va sta în putere, voi face tot posibilul să îl protejez.
Greutatea de pe piept a dispărut, de parcă nici nu ar fi fost acolo. Respir adânc și știu că totul va fi bine.
Medicale Shop – primul pas către curățenie și igienă în clinici
Curățenia și igiena sunt aspecte foarte importante, vitale, atât în clinici, cât și în laboratoare și ambulanțe, saloane de înfrumusețare, centre sportive și, de fapt, în toate instituțiile, indiferent dacă sunt din domeniul public sau privat.
Am trecut printr-o pandemie care ne-a făcut mai conștienți de necesitatea igienei și de importanța siguranței sanitare, oriunde ne-am afla.
Dezinfectanții, dar și articolele de unică folosință precum botoșii, halatele sau cearceafurile sunt esențiale pentru a asigura o curățenie desăvârșită pentru pacienți sau clienți. Fără aceste consumabile, clinicile, saloanele sau centrele sportive și de recuperare nu ar putea să își continue activitățile, iar un distribuitor de încredere este cel care face diferența între calitate și lipsa acesteia.
Medicale-Shop.ro este un importator și distribuitor de consumabile medicale de înaltă calitate, având un magazin online conceput special pentru a primi și procesa comenzi exclusiv de la companii și instituții.
Pe site-ul Medicale Shop puteți găsi consumabile medicale precum mănuși chirurgicale, seringi, leucoplast sau branule, consumabile pentru laborator, articole de unică folosință (halate de protecție, botoși, bonete), articole din hârtie și dezinfectanți medicali atât de necesari în orice instituție care se respectă și care își respectă pacienții.

Curățenia și igiena sunt importante pentru un start bun în viață, dar și pentru a ne menține sănătoși pe întreg parcursul acesteia și pentru a ne simți în siguranță atunci când ne aflăm într-un centru public sau privat.
Articolul “Curățenie și igienă pentru un start bun în viață” a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023.
Surse foto:
- Medicale-Shop
- Canva Pro
1 thought on “Curățenie și igienă pentru un start bun în viață”