Platforma HotelRunner, un must have pentru antreprenorii din industria ospitalității

Irina și-a dorit dintotdeauna o căsuță la munte, dar nu pentru ea; pentru alții. Visa la o cabană din lemn, care să păstreze aerul tradițional și să îl completeze cu dotări moderne. Cu o curte mare, unde cei care se cazează la cabană să poată sta în hamac la soare să se relaxeze, copiii să se joace în aer liber, iar cățeii să alerge nestingheriți.

Da, Irina își dorea să fie un antreprenor în industria ospitalității și cu toate că mulți i-au spus de-a lungul timpului că va fi greu și cel mai probabil nu o să reușească, ea s-a ținut de visul ei și nu i-a dat drumul nici atunci când el părea că vrea să zboare departe.

A achiziționat o bucată de pământ suficient de mare, într-o zonă montană superbă din România și a reușit să construiască acea cabană la care visa. Era finalizată și dotată cu toate cele necesare, firma avea actele în regulă…dar clienții întârziau să apară.

Însă în loc să renunțe, să se lase copleșită de această situație care părea fără ieșire, Irina a căutat soluții. Și a tot căutat, până a găsit-o pe cea mai potrivită: platforma HotelRunner.

HotelRunner este o platformă business to business care oferă cloud, canale de vânzări online, marketing digital și alte benficii pentru a ajuta proprierarii de hoteluri, pensiuni sau agenții de turism să își îmbunătățească activitatea și să fie mai vizibili pentru potențialii clienți.

Platforma este ușor de integrat pe website și cu ajutorul ei se pot gestiona toate rezervările într-un singur loc: de pe site-ul propriu, de la agenții de turism naționale sau internaționale, platforme precum Booking și așa mai departe.

HotelRunner ajută hotelierii să își crească rata de ocupare, făcând posibilă conectarea cu marile agenții de turism din toată lumea și adăugând noi canale de vânzare. De asemenea, tot prin intermediul platformei, hotelurile și pensiunile pot oferi clienților tarife speciale, oferte promoționale, cupoane de reduceri și plăți sigure.

Platforma HotelRunner

Platforma HotelRunner -16 facilități, la un click distanță

Irina a fost extrem de încântată de posibilitatea ca afacerea ei să devină mai vizibilă și să poată accesa mai multe canale de comunicare, însă HotelRunner este un sistem de rezervări pentru hoteluri și pensiuni care oferă mult mai mult de atât.

Mai exact, platforma are 16 features, fiecare fiind dezvoltat pentru a te ajuta să fii mai organizat, mai eficient și mai aproape de clienții tăi.

Website optimizat cu host securizat

Poți începe să adaugi conținut în site-ul tău imediat după ce l-ai creat. Simplu și rapid, fără necesitatea de a lucra cu un web designer.

Sistem de rezervări directe și plăți online

Dacă îți faci un site de la zero, pentru a avea un sistem de rezervare ai nevoie de cel puțin un plugin, care nu este întotdeauna gratis și care trebuie configurat corespunzător, iar pentru plăți online sunt necesare alte implementări în site. HotelRunner oferă aceste două funcționalități și le face simplu de implementat și utilizat.

Un channel manager care te ajută să administrezi într-un singur loc cererile de rezervare venite de la diverse agenții sau platforme online.

Practic, această funcționalitate cumulează toate rezervările, indiferent de unde au venit (booking, airbnb, agenție etc) pentru ca tu să le poți gestiona eficient.

Property management system

Un PMS avansat, creat exclusiv pentru a eficientiza operațiunile și pentru a crește profiturile. Include funcții multiple, precum control complet al facturilor, șabloane nelimitate, management multi-valută etc.

Platforma HotelRunner

Rezervări din Google și Google maps

Platforma HotelRunner a încheiat un parteneriat cu Google Hotel Ads Partner, astfel încât să poți obține rezervări directe de la Google.com și Google Maps, activând Programul Google Hotel Ads Commission.

Analiză și comparare tarifelor

Pentru a fi relevant în piață, este necesar să ai niște tarife concurențiale. HotelRunner te ajută să obții toate informațiile de care ai nevoie pentru a analiza piața și a compara  tarifele cu hoteluri concurente, astfel încât să poți construi strategii de prețuri inteligente, care să crească rata de ocupare.

Tablou de bord cu informații valoroase

Platforma oferă rapoarte gata de utilizat și complet personalizabile care te ajută să interpetezi propriile date, pentru a descoperi informații valoroase din acestea. Aceste rapoarte pot ajuta la definirea perioadei cu cel mai mare grad de ocupabilitate, dar și a caracteristicilor publicului țintă.

Autopilot: vânzări, distribuție și operațiuni automatizate

Platforma declanșează automatizările conform regulilor stabilite de tine și îți optimizează prețurile și disponibilitatea pe toate canalele tale de vânzare.  Sistemul rulează strategii complexe și dedicate de prețuri și vânzări pentru a fi întotdeauna profitabil.

Crearea de oferte și cupoane

Ofertele limitate conving mai ușor utilizatorii să facă o achiziție sau o rezervare. HotelRunner îți oferă posibilitatea de a crea oferte speciale, limitate, discounturi și cupoane.

O mai bună comunicare cu clienții

Poți discuta cu oaspeții tăi în limbile lor materne și interacționezi cu ei în timpul și după șederea lor, trimițându-le e-mailuri automate.

Platforma HotelRunner
Platforma HotelRunner

Toate unitățile de cazare într-un singur panou de control

HotelRunner îți permite să gestionezi toate hotelurile sau pensiunile pe care le deții, din același tablou de bord.

Unelte de marketing online

Tabloul de bord HotelRunner îți arată câte rezervări ai în săptămâna curentă, precum și câți oaspeți urmează să se cazeze în următoarea perioada. Platforma include analize care te ajută să urmăresti progresul afacerii tale și îți oferă o evaluare a performanței tale online, atât de utilă în strategia de marketing online.

Plăți online securizate prin Platforma HotelRunner

Numărul clienților care achita cu cardul este tot mai mare. De aceea este important să ai această modalitate de plata pe site, integrată într-un sistem securizat.

Website optimizat pentru toate device-urile

Indiferent dacă utilizatorii accesează site-ul tău de pe laptop, telefon sau tabletă, acesta va fi complet funcțional, deoarece HotelRunner oferă un website perfect optimizat pentru toate device-urile.

Analize de vânzări direct în platforma HotelRunner

Include analize încorporate care îți oferă informații pe care le poți folosi pentru a crește vânzările online.

Integrare cu alte aplicații

HotelRunner permite un set aproape nelimitat de posibilități de integrare cu alte aplicații utile, precum programe de facturare sau diverși parteneri care te ajută să îți desfășori activitatea de zi cu zi.

Platforma HotelRunner

Platforma HotelRunner – Sistem de management hoteluri și pensiuni, acum mai simplu ca oricând

Prima regulă în marketing și vânzări este să fii acolo unde se află clienții tăi. Poți să îți deschizi cea mai modernă brutărie, cu cea mai bună pâine din Univers; dacă o deschizi pe un câmp, unde nu există case și implicit nici oameni care au nevoie de pâine, nu ai cum să ai succes. Aplicat în vânzările online, asta înseamnă să găsești mijloace prin care să fii acolo unde clienții caută afaceri precum a ta, să fii mereu în pas cu tehnologia, astfel încât lor să le fie ușor să cumpere de la tine, sau în acest caz să facă o rezervare la tine și nu în ultimul rând, să te diferențiezi de concurență prin servicii de înaltă calitate, tarife dinamice și oferte speciale.

Viiotorul este smart, organizat și eficient. Iar dacă vrei să fii un atreprenor de succes în industria ospitalității, activând într-un viitor care începe astăzi, așa trebuie să fii și tu.

Articolul “Platforma HotelRunner, un must have pentru antreprenorii din industria ospitalității” a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023.

Surse foto:

  • HotelRunner
  • Canva Pro

1 thought on “Platforma HotelRunner, un must have pentru antreprenorii din industria ospitalității

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *