Cum ne ajută cupa menstruală să avem grijă de noi și de planetă
 
Dacă mă citiți de mai mult timp sau mă urmăriți pe Insta, știți că mă preocupă activ soarta planetei noastre. De aceea, caut mereu modalități prin care să o protejez, prin reciclare, colectare selectivă sau prin folosirea unor produse care datorită materialelor folosite, și/sau prin faptul că sunt concepute pentru a fi refolosite, reduc poluarea și contribuie la salvarea planetei.
 
Un astfel de produs este și cupa pentru menstruație, care poate scăpa mediul de peste 1600 de deșeuri de la produsele de unică folosință.
cupa menstruala
Cred că e important să se promoveze opțiuni mai ecologice și sustenabile pentru produsele menstruale pentru a reduce impactul asupra mediului și pentru a contribui la gestionarea responsabilă a deșeurilor.
 
Cum facem acest lucru?
Păi…m-am gândit la un plan structurat în trei pași simpli:

1. Scoatem menstruația din zona "tabu"

Abordarea deschisă a menstruației este importantă  pentru sănătatea și bunăstarea femeilor și fetelor.

Cred că ar trebui să se vorbească despre acest subiect de la vârste mici, astfel încât atât fetele cât și băieții să înțeleagă faptul că menstruația este un lucru cât se poate de normal și nu este în niciun caz un subiect de care să ne ferim, să ne rușinăm sau să radem.

Îmi amintesc cât de greu era în școala generală și cât de terorizate erau toate fetele atunci când treceau prin perioada menstruală.

Unele purtau câte două perechi de chiloți sau un hanorac legat în jurul taliei, de teamă ca nu cumva să se păteze și să le vadă vreun băiat.

Unele dintre ele pur și simplu nu veneau la școală în ziua sau zilele când fluxul menstrual era cel mai mare, din același motiv: “aoleu, dacă doamne ferește mă pătez și mă vede un băiat?”.

Îmi doresc din suflet ca adolescentele din ziua de astăzi să nu mai treacă prin aceeași teroare, iar asta se poate face prin două metode, care se completează reciproc:

  1. folosirea unor produse menstruale sigure, care elimină posibilele “accidente”.
  2. eliminarea stigmei care planează în jurul menstruației, prin educarea fetelor și băieților pe acest subiect.
cupa menstruala

Dar poate sunt eu visătoare și am așteptări prea mari. Din păcate, poate va mai dura până când menstruația va ieși complet din zona “tabu”.

Totuși, fiecare pas pentru a face asta este o mică victorie, așa că va propun să facem o schimbare: hai să îi spunem pe nume.

Nu, nu e “perioada aia din lună”.  Nu, nu ești “pe stop”. Nu e nici “luna”, “ziua roșie” sau alte denumiri SF pe care oamenii le utilizează din rușine.

Este menstruație și propun să îi spunem pe nume.

cupa menstruala

2. Promovăm cupa menstruală, chiloții menstruali și absorbantele reutilizabile

Cu cât mai multe persoane află despre beneficiile acestor produse, cu atât impactul pozitiv asupra planetei va fi mai mare.

Însă produsele precum cupa menstruală nu ajută doar planeta, ci și pe noi, pe fiecare femeie în parte, oferindu-ne mai multe beneficii:

  • confort sporit în timpul menstruației
  • capacitate mai mare de absorbție
  • sunt mai discrete
  • nu trebuie schimbate atât de des precum tampoanele
  • economie financiară
  • nu conțin substanțe chimice dăunătoare
cupa menstruala

Există o varietate de mărimi și modele de cupe menstruale, ceea ce ne permite să o alegem pe cea care ni se potrivește cel mai bine în funcție de anatomie și de fluxul menstrual.

Magazinul online Chilotis.com oferă produse menstruale confortabile și ecologice, precum chiloți menstruali, cupe menstruale, absorbante reutilizabile, dar si alte produse de igienă și îngrijire personală.

“Viziunea noastră: Am lansat brandul „Chilotis” din dorința de a ajuta femeile cu problemele din perioada menstruală, dar și pentru a oferi cele mai minunate produse destinate exclusiv femeilor.
Misiunea noastră: Să oferim clientelor “Chilotis” doar produse de înaltă calitate și o experiență perfectă când vine vorba de cumpărături online.

Valorile noastre: Ne dăm toată silința să oferim clientelor noastre exact ce au nevoie.”

Chilotis vine mereu cu oferte, dar și cu informații care să îți fie de ajutor.

Spre exempu, dacă intri acum pe site-ul lor și introduci adresa de e-mail în josul paginii, vei primi gratuit Ghidul Menstruației, dar și un cod de reducere 10%.

Ne dam toată silința sa oferim clientelor noastre exact ce au nevoie.

Magazinul online Chilotis este alături de tine și te ajută să te simți mai bine în zilele dificile și delicate, oferind produse menstruale confortabile, sigure și prietenoase cu mediul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *