3 preparate delicioase, de savurat alături de un vin bun
Posted on
Cred că pentru noi toți sunt prețioase acele momente când ajungem acasă după o zi grea de muncă și ne relaxăm: o mâncare bună, un vin care să ne încânte simțurile, serialul preferat, fiecare știe ce e mai bun pentru el după o zi lungă. Nimic nu te ajută să te detensionezi după o zi lungă mai bine ca o mâncare plină de arome delicioase, așa că m-am gândit să va povestesc astăzi despre trei preparate delicioase, de savurat alături de un vin bun.
Recunosc sportiv: îmi place să mănânc. 🙂 Și mă răsfăț uneori cu un vin cu buchet ales, care să îmi ofere o experiență armonioasă, prin textura sa catifelată și gustul echilibrat, cu note fructate.
Dar, cum principiul după care îmi ghidez viața este „echilibru în toate”, vă recomand și vouă să nu faceți excese nici când vine vorba de mâncare, nici de alcool.
Sigillum Moldaviae de la Beciul Domnesc – un vin ca o poveste
Înainte de a ajunge la partea cu mâncarea, haideți să va spun câte ceva despre acest vin deosebit, apoi vom descoperi împreună cu ce preparat delicios îl putem asocia, pentru o experiență desăvârșită.
Compania Beciul Domnesc cultivă viță de vie nobilă pe mai mult de 1.400 de hectare, situate în faimoasele podgorii Cotești, Odobești, Panciu și Huși, iar Monumentul Beciul Domnesc datează din vremea lui Ștefan cel Mare și adăpostește peste 100.000 de sticle de vin. Grație valorii sale istorice, Monumentul a fost inclus în patrimoniul cultural al României.
Portofoliul Beciul Domnesc cuprinde multe sortimente de vin, dar preferatul meu este Sigillum Moldaviae. Sunt niste vinuri deosebite, bogate, cu note delicate de fructe si poartă garanţia tradiţiei viticole, născute pe meleagurile Moldovei.
Vinurile albe sunt proaspete și vibrante, pe cand cele rosii au o complexitate de arome intense, care le face remarcabile.
3 vinuri remarcabile împreună cu 3 experiențe gastronomice deosebite, pentru o seară perfectă
1. Fetească Neagră Sigillum Moldaviae împreună cu cotlet de porc în sos de muștar
Feteasca Neagră este un vin de sărbătoare, prezent pe foarte multe dintre mesele românilor la ocaziile festive. Este un vin echilibrat, cu note fructate și aromă discretă de ghimbir.
Tocmai de aceea, merge de minune cu o porție de cotlet fraged și suculent, armonizat cu sosul de muștar care adaugă un echilibru perfect între aciditate și dulceață subtilă.
2. Pinot Noir si pastrama de oaie la tigaie, cu legume
Pinot Noir roșu demidulce e un vin fermecator, ce te răsfață cu note de cireșe negre, accentuate de note condimentate de vanilie. Merge de minune cu pastrama de oaie savuroasă și plină de arome.
3. Busuioacă de Bohotin împreună cu budincă din paste cu brânză
Busuioaca de Bohotin este un vin rose a cărui calitate este garantată de multiplele medalii câștigate la competiţiile internaţionale.
Aromele sale florale de trandafiri, busuioc și izmă îndeamnă la petrecere si bună dispoziţie, iar textura sa ușoară merge de minune cu o budincă dulce-sărată, cu telemea de capră sau oaie. Un deliciu!
“Vinul face fiecare masă o poveste”.
Nu am spus-o eu, ci poetul francez Charles Baudelaire. Și mare dreptate a avut!
Un vin bun transformă mesele în povești cu suflet, aducând tradiția trecutului și bucuria prezentului în fiecare pahar. În jurul mesei, poveștile prind viață, iar râsetele se împletesc cu parfumul vinului. Alături de prieteni sau familie, vinul apropie suflete, devenind un simbol al împărtășirii bucuriei de a trăi.
Articolul “3 preparate delicioase, de savurat alături de un vin bun” a fost scris pentru SuperBlog 2024.
1 thought on “3 preparate delicioase, de savurat alături de un vin bun”